Светът се движи прекалено бързо, инвеститорите гледат реална ефективност, затова ни

...
Светът се движи прекалено бързо, инвеститорите гледат реална ефективност, затова ни
Коментари Харесай

Кирил Петков: Инвеститорите гледат реалната ефективност, затова ни трябва работеща администрация

Светът се движи прекомерно бързо, инвеститорите гледат действителна успеваемост, по тази причина ни би трябвало работеща администрация “.

Това съобщи Кирил Петков, съпредседател на „ Продължаваме промяната “, по време на присъединяване си във форума Powers Summit 2022.

Той разгласи, че е част от най-консенсусния панел във форума. „ Да, разбира се, че поддържаме приоритет „ Синя карта “ – да става по-лесно привличането на служащи, да цифровизираме процеса, да облекчаваме хората, които идват със фамилиите си “, сподели Петков, само че добави, че го учудва за какво този приоритет не е в програмата на Народното събрание за тази седмица.
1234
Кирил Петков изрази поддръжката на „ Продължаваме промяната “ за останалите цели, значими за бизнеса, изключително в региона на привличането на работна ръка и капитал, както и за привличането на вложения. „ Безобразно е, че имаме само девет милиона лв. в Българската организация за вложения. Но там трябва да сменим подхода – да има ясна възвръщаемост. Като се отворят работни места и се направи тази инвестиция, каква ще е възвръщаемостта на вложения обществен капитал “, добави той.

„ Няма по какъв начин да стане единствено със „ Синя карта “. Трябва да има някой, който да поеме евентуалния вложител от летището, до хотелите, да го срещне с IT компаниите – действителна грижа, което става с по-качествена администрация “, приключи Петков и акцентира на потребността от основополагащи закони, като антикорупционния закон на „ Продължаваме промяната “, чието разглеждане още веднъж беше отсрочено от болшинството в Народното събрание.
1234
Асен Василев, който се включи в панела „ Енергетика “ на Powers Summit 2022, подчерта, че България не е поемала ангажимент за закриване на базови електроенергийни мощности с Плана за възобновяване е резистентност.

Той напомни, че при встъпването си в служба е заварил проект, в който предвиждало затварянето на 1500 мегавата въглищни  мощности и замяната им с  парогазова централа.  Тогава той е декларирал пред Брюксел, че България няма да размени личен запас от въглища с вносен запас от газ. „ Това докара до доста сериозен блокаж – дотам, че бяхме подготвени да се откажем от ПВУ изцяло “, сподели Асен Василев. В резултат на тежки диалози се е достигнало до решението да не се затворят мощности, само че да се понижат излъчванията, както е било дадено от предходното ръководство още през 2019 година

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ отбрани плана за батериен комплекс край Стара Загора, залегнал в ПВУ. Според него, който първи в района построи огромна мощ, с която да обира пиковете в производството и да съхранява сила, ще завоюва най-много и там ще са същинските облаги в енергетиката, а не в производството. Това ще помогне и за районния енергиен баланс.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР